Wat zijn de voorwaarden om de horeca te openen?

19-05-20

Wat zijn de voorwaarden om de horeca te openen?

Op maandag 1 juni 2020 mogen, naar verwachting, onder andere de buitenterrassen en horeca beperkt open. Net als de bioscopen en overige culturele instellingen.  

Wat zijn de richtlijnen voor de horeca om te mogen openen? 

Wel zal de horeca zich moeten houden aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Deze zijn: 

  • Maximaal 30 personen ontvangen: dit is inclusief het werkend personeel. 
  • 1,5 meter: uiteraard spreekt dit voor zich, dit zal de komende periode ons ‘normaal’ worden. 
  • Maximaal 4 personen aan een tafel: behalve als het een gezin/huishouden betreft dat uit meer dan 4 personen bestaat. 
  • Reserveringen: Cafés en restaurants spontaan binnen lopen zit er helaas nog niet in. Voorlopig mag er alleen gewerkt worden met reserveringen. Doe dit dan ook vooraf om verzekerd te zijn van een plekje. Aan de deur reserveren is ook reserveren. 
  • Controlegesprek: bij binnenkomst zullen gasten hun handen moeten desinfecteren en zal het personeel een controlegesprek voeren 

Voor de buitenterrassen gelden bovenstaande richtlijnen ook. Voor de terrassen geldt echter nog een extra maatregel: 

  • Op de terrassen zit iedereen aan een tafeltje. 

Voor iedereen geldt; ben je verkouden of heb je verkoudheidsklachten, blijf thuis! 

Een reserveringssysteem voor de horeca

Vele cafés zijn niet ingericht op het reserveringssysteem. Dit omdat in het verleden nooit met reserveringen gewerkt werd en iedereen op de bonnefooi binnen kwam. Vanwege de richtlijnen is dit per 1 juni noodzakelijk! Bij Fooks helpen we je hier graag mee 

Fooks is een gratis online personeelsplatform. In deze personeelsapp kunnen onder andere werktijden bijgehouden worden, kan de personeelsplanning gemaakt worden en kan verzuim bijgehouden worden. Maar op dit moment nog veel belangrijker: naast al deze mogelijkheden zal er per 1 juni (zodra de horeca weer open mag) een reserveringssysteem beschikbaar zijn. Dit reserveringssysteem is gratis te koppelen aan je website.

Het reserveringssysteem van Fooks

In dit reserveringssysteem kun je in de personeelsapp onder andere aangeven hoe veel tafeltjes je beschikbaar hebt en een tijdslot instellen waarop gasten kunnen reserveren. Daarnaast kun je instellen dat je alvast een aanbetaling van een x-bedrag wil ontvangen. Dit zodat je zeker weet dat gasten komen, maar ook dat ze niet je tafel bezet houden voor enkel een kop koffie. Gasten kunnen altijd nog annuleren en zullen dan hun bedrag terug ontvangen, of ze kunnen het doneren aan hun favoriete hotspot! 

Wil je graag dat Fooks jou helpt met EN een gratis online personeelsplatform EN een gratis reserveringssysteem om op 1 juni van start te gaan? Neem contact met ons op of vraag een demo aan. Profiteer nu van de gratis overstap en laat ons jou helpen! 

Delen:

Contact met Fooks 

Heb je een vraag? Of wil je weten wat we voor je kunnen doen?
Onze collega’s Mylon, Jesse of Max zijn er voor je.