Urenregistratie horeca hoeft geen kostbare uren meer te kosten

10-09-21

Urenregistratie horeca hoeft geen kostbare uren meer te kosten

Niets zo flexibel als de gewerkte uren in de horeca. Hoe houd jij de uren van je personeel bij? Werk je met uren klokken? Of noteert iedereen zijn begin- en eindtijd op het rooster dat achter de bar ligt en verwerk je dat vervolgens in een Excelbestand dat je gebruikt bij de salarisadministratie? Urenregistratie horeca is op deze manier een tijdrovende klus, omdat de genoteerde uren nog gecontroleerd, in een systeem geregistreerd en met de contracturen vergeleken moeten worden.

Iedere ondernemer weet dat de personeelsadministratie veel tijd kost. Tijd die je waarschijnlijk liever aan andere dingen besteedt. Urenregistratie horeca kan makkelijker en sneller. Door gebruik te maken van een personeelsapp kan je op één plek alle uren klokken, goedkeuren en uitbetalen.

Online uren klokken, de voordelen

Wanneer je gebruik maakt van online uren klokken voor de urenregistratie horeca biedt dat een aantal voordelen. De gratis personeelsapp van Fooks maakt dit nog eens extra makkelijk, omdat je al je personeelszaken bij kan houden in één app. De medewerkers kunnen heel makkelijk hun uren bijhouden met de start- en stopknop. Het systeem is ook te koppelen aan de kassa waardoor uren klokken via de kassa heel eenvoudig is. Het enige dat jij of de verantwoordelijke binnen je bedrijf nog hoeft te doen, is de uren goedkeuren. De uren worden meteen opgeslagen in het systeem en in één oogopslag kan je zien of je personeel plus- of minuren draait. Wanneer je ook de gratis financiële module van de app gebruikt, kan je ook direct de loonkosten ten opzichte van de omzet bekijken en zo je loonkostenpercentage in de gaten houden en bijsturen waar nodig.

Met één druk op de knop maak je van je urenregistratie horeca een overzicht voor de salarisverwerking. Wanneer je ook gebruik maakt van verloning via Fooks, dan zit jouw werk erop nadat je de uren hebt goedgekeurd. De mensen van Fooks regelen vervolgens de rest. Ook wanneer je zelf de salarisadministratie doet, of deze uitbesteedt aan een derde partij, bespaart het online uren klokken je tijd en daarmee geld.

Urenregistratie horeca, is dat altijd nodig?

Daar kunnen we kort over zijn: ja. Zelfs als je al je medewerkers op contractbasis in dienst hebt met een vast aantal uren. De horeca is nu eenmaal geen 9-tot-17-sector. Soms werken medewerkers langer door, soms gaan ze eerder weg als het rustig is. Ook al houden ze dit zelf bij en compenseren ze dat uurtje dat ze eerder weggaan met een uurtje later in de week dat ze doorwerken: het is belangrijk dat jij dit ook weet en makkelijk terug kan zien. Op basis van de gewerkte uren op een dag en de drukte die je af kan lezen aan de omzet, kan je voor de volgende periode of dezelfde periode volgend jaar een betere planning maken. Het maken van een rooster kan een enorme puzzel zijn. Hoe meer gegevens je hebt, hoe makkelijker het maken van je planning wordt. Als je weet waar je piekuren en piekdagen liggen, maar juist ook waar je daluren en rustigere dagen liggen, kan je je planning hierop aanpassen. Het online uren klokken bied je een compleet overzicht dat je kan gebruiken om je toekomstige roosters zo adequaat mogelijk te maken.

Wanneer je gebruik maakt van een personeelsapp waarin je al deze zaken bij elkaar hebt, werken de voordelen op steeds meer vlakken door. In de gratis personeelsapp van Fooks kan je gebruik maken van verschillende modules om al je personeelszaken bij te houden. Wanneer je in de app de planning maakt, de omzetcijfers bijhoudt, de uren registreert,  het personeelsdossiers bijhoudt en het (ziekte)verzuim en verlof registreert, geeft je dat overzicht en inzicht in je personeelszaken en je bedrijf. Het koppelen en verbinden van data kan processen vergemakkelijken én tijd en geld besparen.

Wil je weten op welke voordelen de gratis personeelsapp van Fooks biedt voor je bedrijf? Plan een vrijblijvende demo of maak een afspraak met een van onze ervaren medewerkers die je er alles over kunnen vertellen. We helpen je graag om al je personeelszaken goed en makkelijk te regelen, zodat jij tijd en vrijheid hebt om te ondernemen.

Delen:

Contact met Fooks 

Heb je een vraag? Of wil je weten wat we voor je kunnen doen?
Onze collega’s Mylon, Jesse of Max zijn er voor je.