Nut en noodzaak van recreatie- en hospitalitysoftware

19-11-21

Nut en noodzaak van recreatie- en hospitalitysoftware

Boekhouden, reserveren, kassa’s, plannen; vandaag de dag gaat dit bij het merendeel van elk bedrijf in de recreatiebranche digitaal. Het aanbod in recreatie- en hospitalitysoftware is eindeloos. In een eerder blog schreven we al over de softwaremogelijkheden voor de horeca. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig en waar ben je echt mee geholpen als ondernemer?

Kan je nog zonder online reserveringssysteem, online ticketsysteem of online planningstools? In theorie zou het kunnen, het kost je alleen veel meer tijd en je laat een hele grote markt liggen. Er is nog maar een hele kleine groep die belt of mailt om een reservering te maken. Uiteraard is het belangrijk om voor die doelgroep die mogelijkheid te behouden. Het overgrote deel van je doelgroep zoekt en boekt echter online. Het is dan ook belangrijk dat je bedrijf online goed vindbaar is en dat een reservering maken of een ticket kopen makkelijk en betrouwbaar kan. De meeste ondernemers zijn zich hier al lang van bewust en maken gebruik van recreatie- en hospitalitysoftware. Niet alleen bereiken ze daarmee hun doelgroepen, het bespaart ze ook enorm veel tijd en daarmee geld. De tijd dat je elke reservering zelf handmatig in moest voeren ligt gelukkig ver achter ons.

Er zijn een aantal zaken waar je bij stil moet staan als je recreatie- en hospitalitysoftware aanschaft of overweegt over te stappen:

  • Wordt er al software gebruikt?
  • Welke software wordt nu gebruikt?
  • Welk probleem moet de nieuwe software oplossen?
  • Hoe kan de software ons helpen?
  • Welke functionaliteiten zijn een must?
  • Moet de software compatibel zijn met andere systemen?
  • Hoeveel budget is er beschikbaar?

Als je dit helder hebt, kan je in gesprek gaan met verschillende aanbieders om te kijken welke recreatie- en hospitalitysoftware het beste bij jouw bedrijf past.

Welke voordelen biedt recreatie- en hospitalitysoftware?

Ook voor recreatiebedrijven als bowlingcentra, concertzalen, kartbanen, festivals, pretparken, et cetera is recreatiesoftware een verademing. Elke reservering wordt realtime verwerkt en je hebt altijd inzicht in de bezettingsgraad. Bezoekers zien meteen of een door hen gewenst tijdstip, kaartje of activiteit nog beschikbaar is en krijgen eventuele andere opties te zien als dat niet zo is. Ook heb je de gegevens van de klant in je systeem staan en kan je daar marketingtechnisch je voordeel mee doen. Let daarbij wel op dat je aan de AVG-regels voldoet!

Door het gebruik van recreatie- en hospitalitysoftware heb je realtime inzicht in je bezettingsgraad, hierdoor kan je bijsturen op personeelsgebied. Als je weet wanneer het druk wordt, kan je je personeel hierop inplannen of iemand extra regelen.  Ook biedt het grip op je financiën wanneer je de mogelijkheden van de recreatiesoftware benut. Het geeft je inzicht in bijvoorbeeld je omzetcijfers, loonkosten en loonkostenpercentage. Je kan direct bijsturen als dat nodig is.

De conclusie die we kunnen trekken, is dat recreatie- en hospitalitysoftware inzicht en overzicht geeft, en tijd en geld bespaart.

Op welke vlakken is recreatie- en hospitalitysoftware te gebruiken?

Niet alleen op het gebied van reserveringen of ticketverkoop kan je gebruik maken van recreatiesoftware. Ook op het gebied van personeelsplanning, personeelszaken en financiën kan je gebruik maken van recreatiesoftware die jou het ondernemerschap makkelijker maakt. Met de gratis personeelsapp van Fooks kan je heel makkelijk al je personeelszaken regelen en je financiën monitoren. Met de planningsmodule van de app maak je binnen een handomdraai je week- of maandplanning. In de app zie je de beschikbaarheid van je medewerkers en met behulp van slimme templates en filters maak je snel en makkelijk de planning. Verlofaanvragen, verzuim, contracturen; alles heb je bij de hand in de app, zodat het maken van de planning geen tijdrovende klus meer is.

In de personeelsapp kunnen medewerkers hun uren klokken, waardoor jij alle gewerkte uren bij elkaar hebt en deze alleen nog hoeft goed te keuren en uit kan betalen. Je kan heel makkelijk een overzicht maken van alle gewerkte uren, overuren, ziekte en verlof. Wanneer je ook gebruik maakt van de gratis financiële module, zie je in één oogopslag de loonkosten afgezet tegen de (verwachte) omzet en kan je daardoor bijsturen waar nodig. Als je de app ook koppelt aan je kassasysteem, beschik je over realtime financiële feedback.

Wanneer je gebruik maakt van onze gratis planningsapp, wordt de salarisadministratie ook een stuk eenvoudiger. Je hebt alle gegevens die je nodig hebt voor de salarisadministratie bij elkaar in de app. Salarisadministratie is een vak apart. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, dan kan je er ook voor kiezen om de salarisadministratie uit te besteden. Fooks neemt tegen een scherp all-in tarief alle administratieve zorg uit handen. Waardoor jij alle hebt om je bezig te houden met wat je het liefste doet: ondernemen! Onze ervaren HR-medewerkers vertellen je graag meer over de mogelijkheden en voordelen. Een vrijblijvend voorstel op maat vraag je hier aan. Wil je helemaal geen omkijken meer hebben naar de salarisadministratie én alle werkgeversrisico’s uit handen geven? Dan is payroll wellicht een interessante optie voor je. Jij kan nog steeds je team samenstellen zoals jij dat wil en Fooks neemt alle salarisadministratie en werkgeversrisico’s van je over voor een vast tarief.

Wil je meer informatie over hoe onze gratis personeelsapp het ondernemen voor jou makkelijker maakt en de voordelen die onze recreatie- en hospitalitysoftware je biedt? In onze gratis demo kan je op gemak de mogelijkheden bekijken. Of neem contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Delen:

Contact met Fooks 

Heb je een vraag? Of wil je weten wat we voor je kunnen doen?
Onze collega’s Mylon, Jesse of Max zijn er voor je.