Dankzij Fooks is jouw team altijd dichtbij!

02-06-20

Dankzij Fooks is jouw team altijd dichtbij!

Een personeelsdossier bijhouden, ik hoor je al denken: daar heb ik toch helemaal geen tijd voor? Ik heb toch wel andere zaken aan mijn hoofd? Hierdoor blijven zaken vaak liggen. Stapels met contracten, loonheffingsformulieren, kopieën van identiteitsbewijzen en stamgegevensdocumenten op je bureau. Komt het je bekend voor als ondernemer? Behalve dat het gevoelige informatie betreft, zal deze stapel er nog wel een tijd blijven liggen. Er komen altijd andere zaken voor die meer prioriteit hebben.

Een personeelsdossier bijhouden

Maar waarom is het bijhouden van een personeelsdossier nu zo belangrijk en wat hoort er allemaal in te zitten? Je hoopt het als ondernemer natuurlijk niet mee te maken, maar het kan voorkomen dat je afscheid wil nemen van een medewerker. Voor het aanvragen van een ontslagvergunning is een goed opgebouwd dossier noodzakelijk. In het personeelsdossier horen onder andere de volgende documenten te zitten: 

  • De NAW-gegevens van de medewerker
  • Een kopie van het legitimatiebewijs
  • Contractwijzigingen
  • Salarismutaties
  • Eventuele afspraken over bonussen
  • Documenten inzake functioneren/beoordeling

Personeelsapp van Fooks

Met de personeelsapp Fooks vind je alle persoonsgegevens, contracten, loonstroken en aanvullende afspraken in de app of op de desktop. Alles digitaal en binnen handbereik. Met Fooks verdwijnen al die losse documenten van je bureau! En weet je wat het mooie is? Je medewerkers hebben al hun gegevens ook binnen handbereik. Een nieuwe medewerker meld je na de sollicitatie heel gemakkelijk aan via de app. Hij of zij dient dan zelf zijn NAW-gegevens, loonheffingsformulier en rekeningnummer in te vullen. Via de digital signing module in Fooks kan de medewerker zijn arbeidsovereenkomst digitaal ondertekenen, maar ook functionerings- en/of beoordelingsdocumenten. Daarnaast verdwijnen met Fooks de losse Excel-overzichten of de papieren agenda omtrent het verlof. In de app vul je per medewerker het aantal verlofuren in waar hij of zij recht op heeft en dit saldo worden automatisch aangepast wanneer jij een verlofaanvraag goedkeurt. 

De medewerker vindt in zijn app-omgeving snel en simpel zijn documenten terug, kan gemakkelijk verlof aanvragen en ziet dan ook direct hoeveel verlofuren er nog beschikbaar zijn.  En het voordeel van Fooks? Dit personeelsplatform is voor iedere ondernemer geheel gratis te gebruiken! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk verder op onze website of vraag via onderstaande button een demo aan. 

plan een demo

Delen:

Contact met Fooks 

Heb je een vraag? Of wil je weten wat we voor je kunnen doen?
Onze collega’s Mylon, Jesse of Max zijn er voor je.