Restaria Loon

“Die persoonlijke benadering is erg goed, dat moet zeker zo blijven.”

 

Ine Roelofs, Restaria Loon

Snel en lekker uit eten

Bij Restaria Loon in het Brabantse Overloon kun je afhalen, maar ook even gaan zitten voor een varkenshaasspies of een wokgerecht. Bijvoorbeeld op het ruime terras. Ine en Piet Roelofs zijn samen eigenaar. Maar Ine werkte er al toen het cafetaria nog niet van hen was. Ine en Piet hebben de zaak veranderd, en uitgebreid. Er werken inmiddels 8 mensen. Allemaal oproepbasis, en allemaal op de payroll bij Fooks. En dit jaar vieren Ine en Piet ook nog eens hun 25-jarig jubileum. Genoeg reden voor een gesprek.

  • 1 locatie

  • 8 medewerkers

Template Landingspagina's (59)

Ine: “De vorige eigenaars raakten op leeftijd en gaven aan dat ze de boel gingen verkopen. Dus ik met dat bericht naar huis naar Piet. Piet heeft de Land- en Tuinbouwschool gedaan en was toen werkzaam in de kraantjes en bobkatjes en deed graafwerkzaamheden. Is dat cafetaria eigenlijk niks voor ons, zei ik tegen Piet. En voordat we het wisten waren we aan het draaien. Zo gaat het vaak: gewoon doen. Dat was nog onder de oude naam, Happy Corner. We zijn toen naar onze eerste franchiseformule gegaan: Smulwereld. Dat ging over in Kwalitaria en dat was hard franchise. Wij wilden liever soft franchise. Want dan blijf je baas in eigen huis. Zo’n 8 jaar geleden kwam Bidfood met een nieuwe formule, het Restaria-concept. We wisten van een cafetaria in Helden wat die formule inhoudt. Als ondernemer blijf je zelfstandig. Dat sprak ons erg aan. We zijn toen in zee gegaan met een goede interieurbouwer die een kenmerkende stijl had. Samen met hem hebben we gekozen voor de stoelen en tafels die je nu in meerdere Restaria’s ziet.”

 

“We hebben eerder gepayrold, maar we vonden de meeste partijen te groot.”


Ine: “Op het moment werken er 8 mensen bij ons. Allemaal op oproep-basis. Degene die hier het langst loopt, werkt er nu 5 jaar. Iedereen staat bij jullie op de payroll en we gebruiken jullie planningsapp natuurlijk ook. We kwamen Fooks tegen in een Facebook-groep van cafetariaondernemers. In deze groep werden waarschuwingen gedeeld, maar ook tips. We waren al eens met een payroll-onderneming in zee gegaan en dat ging toen gigantisch mis: het bedrijf ging failliet. En wij bleven achter met hoge rekeningen. Tegenwoordig kan dat niet meer. Er is nu een strenge controle op payrolling. En Fooks is NEN-gecertificeerd. Het vertrouwen kwam bij ons dan ook wel weer terug. En toen Max van Fooks een berichtje in die Facebookgroep zette, heb ik Fooks helemaal uit lopen pluizen. De referenties waren goed, en de manier van werken sprak ons enorm aan. Bovendien was Fooks ook een stukje goedkoper dan concurrenten. Wij hebben eerder gepayrold, maar wij vonden de meeste partijen te groot en niet persoonlijk meer.”

 

Restaria Loon

“Ik vind het veel rust brengen.”

Ine: “Piet was nooit voor payrolling, maar ik vind het juist veel rust brengen. Ons grootste struikelblok was de kennis over verzuim, en bijvoorbeeld het GAK. Dat we dat uit handen geven, is heel fijn. Net als het feit dat Fooks een kleinere en persoonlijkere partij zijn. Die persoonlijke benadering is erg goed, dat moet zeker zo blijven. Ik hoef nooit te wachten als ik een vraag heb: ik word heel snel én goed geholpen, meestal door Debbie en Debbie. Ook als het om personeelszaken gaat, inhoudelijk, jullie weten het allemaal. Wij hoeven er weinig mee te doen.”

 

“Niks is verwarrend. Dit is het, en zo doen we het.”

 

Ine: “Bovendien hebben jullie zo’n handige planningstool. Ik had altijd problemen met rooster smaken, ik was er uren mee bezig. Dat hoeft nu niet meer. De planningapp werkt heel fijn. En voor mij betekent dat meer tijd voor onze grootste hobby: onze honden en paarden. We betalen onze medewerkers per week uit. Dat wilden zij graag. Jeugd heeft geld nodig, hè. En wij krijgen wekelijks een factuur, dus geen opstapeling van kosten meer. Dat is echt gemak. Fooks is heel correct, daar houden wij van. Niks is verwarrend. Dit is het, en zo doen we het.”

 

“Als iemand friettent zegt, zeg ik: we gaan toch niet schelden.”

Ine: “We kunnen terugkijken op 25 mooie jaren. We zijn er trots op dat we een boerderijtje hebben kunnen kopen. We hebben zo’n prachtige zaak. Het is echt heel mooi geworden. Als iemand friettent zegt, dan zeg ik: we gaan toch niet schelden. Want we zijn een volwaardige horecazaak. We hebben nu ook wokgerechten, zalm, varkenshaasspiezen … noem maar op. Wie weet gaan we in de toekomst over naar een concept als Restaurant Deluxe. Je moet namelijk niet blijven hangen. Maar eerst maar eens ons 25-jarige jubileum vieren.”

FB IMG 1601554933894Zaaknieuw

Andere
cases

“Als je met veel oproepkrachten werkt, kun je dat beter niet in eigen dienstverband doen. Het is niet je corebusiness. Voor Fooks wel.”

Lees meer

Het Anatomiegebouw

“Fooks denkt met ons mee, staat 24/7 klaar. Kunnen wij ons focussen op het ondernemen.”

Lees meer

“Fooks doet onze payrolling. Kan ik mooi een belevenis van je event maken.”

Lees meer

Hands on Events

''Samen met Fooks automatiseren we steeds meer. Maar we blijven erop letten dat we het persoonlijke niet kwijtraken''.

Lees meer

SOLID Event crew

“Payrolling bij jullie onderbrengen was een goede move. Maar dat we echt samen optrekken heeft de grootste winst opgeleverd.”

Lees meer

Tolhuistuin

“Fooks is de HR-afdeling die ik niet heb.”

Lees meer

Maak een afspraak

Onze collega’s Mylon, Robert, Max en Danny vertellen graag
wat we voor jullie kunnen doen. We horen graag van je.