Welke premies zijn van toepassing voor werkgevers in de horeca?
Vanaf 1 april 2025 ben je als horecaondernemer verplicht om premie af te dragen aan het Horeca Ontwikkel Platform (HOP): 0,2% van het premieplichtig loon, waarvan jij 0,1% betaalt en 0,1% wordt ingehouden op het loon van je medewerkers. Dit is vastgelegd in de horeca-cao en geldt voor álle werkgevers en werknemers in de sector. Belangrijk dus om hier tijdig op voorbereid te zijn, zodat je weet wat er op je afkomt – en onaangename verrassingen voorkomt. Payroll of verloon je via Fooks? Dan regelen wij de premieafdracht automatisch bij de verloning van je personeel.
Wat betekent HOP voor horeca medewerkers?
Werk je in de horeca? Dan verandert er vanaf april 2025 iets op je loonstrook: er wordt 0,1% van je brutoloon ingehouden als bijdrage aan het Horeca Ontwikkel Platform (HOP). Jouw werkgever legt hetzelfde bedrag bij. HOP is opgezet om de sector sterker en toekomstbestendig te maken – dus ook voor jou. Denk aan meer kansen voor scholing, betere werkomstandigheden en extra ondersteuning in je vak. Via de HOP-cao zijn deze afspraken vastgelegd, in aanvulling op de bestaande horeca-cao. Samen bepalen deze cao’s onder andere je loon, werktijden en mogelijkheden voor ontwikkeling. Werken in de horeca is namelijk méér dan een bijbaan, het is een vak waarin je kunt groeien. HOP helpt je daarbij. Of je nu wilt doorgroeien, je vakkennis wilt verdiepen of nog zoekende bent: via HOP kun je als werknemer binnenkort gebruikmaken van trainingen en tools die jou verder brengen.